Helsinki City Trail tulee jälleen – meneekö Bodom Trailin Suomen ennätys rikki?

Viime vuoden suurimmaksi uudeksi polkujuoksutapahtumaksi osallistujamäärän perusteella noussut Helsinki City Trail järjestetään toistamiseen ensi syksynä. Tapahtumapäiväksi on valittu lauantai 15. lokakuuta.

– Helsinki City Trailille oli selvä tilaus, sillä pääkaupunkiseudulta puuttui tällainen iso tapahtuma, johon osallistuminen on sekä helppoa että palkitsevaa. Saamamme palautteen perusteella ensimmäinen kerta oli oikein onnistunut ja jatkoa toivottiin kovasti, kilpailunjohtaja Terho Lahtinen iloitsee HCT:n suosiosta.

Helsingin Keskuspuiston poluilla järjestettyyn tapahtumaan osallistui viime syksynä yli 750 juoksijaa. Silloin luontoäiti tarjosi parastaan ja upeassa syyssäässä nähtiin satoja onnellisia ilmeitä.

Ilmoittautuminen ensi syksyn tapahtumaan on avattu täällä.

Maali Laakson ratsastusstadionilla

HCT:n kilpailumatkat ovat tänä vuonna 5, 11 ja 21 km. Pisimmät matkat noudattelevat hyvin pitkälti viime vuoden hyväksi havaittuja polkuja. 11 ja 21 km:n lähtöpaikka sijaitsee viime vuoden tapaan Paloheinän ulkoilumajan läheisyydessä.

Puolimaratoonarit tekevät ensin kymmenen kilometrin lenkin Paloheinän kauniilla poluilla ennen kuin lähtevät kohti Laaksoa, kun taas 11 kilometrin valinneet suuntaavat lähdöstä lähes saman tien kohti etelää.

Oleellisin muutos koskee maalin sijaintia. Viime syksynä maali oli juhlallisesti Olympiastadionilla, mutta urheilupyhätön peruskorjauksen takia maali piti siirtää uuteen paikkaan. Sijainniksi valittiin lopulta Laakson ratsastusstadion.

– Tällä ratkaisulla polkujen määrä itse asiassa lisääntyy, sillä nyt ei juosta Auroran sillan yli Stadikalle. Kisareitti laskeutuu kalliolta suoraan ratsastusstadionille, Terho Lahtinen kertoo.

Maalin sijainnin muutos mahdollistaa myös uuden, noin 5 kilometrin pituisen reitin rakentamisen. Tälle matkalle toivotaan erityisesti polkujuoksun ensikertalaisia sekä nuoria. Lähtö ja maali ovat molemmat ratsastusstadionilla, ja metsään kirmataan vapaasti omaan tahtiin suunnistuskisoista tutulla menetelmällä.

Kaikkien matkojen pukeutumis- ja peseytymistilat sijaitsevat uimastadionilla noin puolen kilometrin päässä maalista. Altaat eivät ole avoinna, mutta saunan lämmössä on mukava rentoutua kisan jälkeen.

Tonnin metsästykseen

Polkujuoksu on elänyt maassamme vahvan kasvun aikaa jo jonkin aikaa. Viime vuonna järjestettiin jo noin 80 tapahtumaa (n. 40 tapahtumaa vuonna 2014) ympäri Suomen niemen ja tänä vuonna määrä kasvaa entisestään.

Isojen tapahtumien osalta kauteen saatiin lupaava alku, kun helatorstaina järjestetty Bodom Trail rikkoi ensimmäisenä kotimaisena polkujuoksukisana maagisen tuhannen osallistujan rajapyykin. Uusi SE kirjataan nyt lukemin 1051.

– Bodomille olisi ollut tulijoita vieläkin enemmän,  mutta jo kisakeskuksen kapasiteetin takia osallistujamäärälle piti laittaa yläraja. Helsinki City Traililla tätä “ongelmaa” ei ole vaan voimme ottaa kaikki halukkaat mukaan. Jännä nähdä, meneekö Bodomin ennätys rikki, myös Bodom Trailin kilpailunjohtajana toimiva Lahtinen sanoo.