“CITY TRAIL SOPII KAIKILLE”

Jaana Leivo on juhlinut tällä kaudella monta kertaa kuten tässä Nuuksio Classicin voittoa. Kuva: Aapo Laiho

Jaana Leivo on juhlinut tällä kaudella monta kertaa kuten tässä Nuuksio Classicin voittoa. Kuva: Aapo Laiho

Jaana Leivo ei lähde puolustamaan vuoden takaista kakkossijaansa – mutta suosittelee kaikille City Trailin syksyisiä polkuja.

– Kiva tapahtuma, kaikki toimii kuin junan vessa, ja lyhyemmät matkat sopivat hyvin myös aloittelijoille. Reitti on hyvin merkitty, Leivo sanoo.

– Toisaalta reitti on kuitenkin yllättävän tekninen, ja Paloheinä nousuineen tuo fyysisyyttä. Kilpailemisen näkökulmasta taas haastetta tuo se, että pitää pystyä juoksemaan koko ajan kovaa.

Trail Touria suvereenisti hallinnut Leivo voitti viime lauantaina Vaarojen Maratonin selvällä erolla ja pokkasi samalla tourin ykkössijan. Seuraava tähtäin on lokakuun lopussa Portugalissa juostavat MM-kisat, joiden jälkeen polkukuningatar käyttää aikaa lepoon ja palautumiseen.

– Kausi on ollut pitkä ja alkoi huonosti, kun mahatauti haittasi niin huhtikuun SM-puolikkaalla kuin toukokuussa Karhunkierroksellakin. Muuten kausi on ollut hieno.

– Kun valkkaa kisat hyvin, voi vaikka pärjätä.

Hyvin on Jaana valkannut, kun ykköstila tourin osakilpailuissa irtosi niin Bodomilla, Vierumäellä, Pallaksella, Nuuksiossa kuin myös tuoreimpana Vaaroilla. Tehtävää on helpottanut Maija Oravamäen keskittyminen triathloniin, mutta silti:

– Kyllä mä kaipaan Maijaa takaisin viivalle, Leivo naurahtaa.

– Palautuminen on sujunut kauden aikana hyvin. Ja onhan se auttanut, kun ei ole tarvinnut ihan kieli vyön alla vetää.

Ensi kauden suunnitelmat ovat vasta työn alla.

– Pitää vähän miettiä. Ultra Trail Tour on joo takaraivossa, jossain vaiheessa sitten, mutta ei vielä ensi vuonna.

Mikä sitten saa iloisen ja pirteän Leivon latautumaan uusiin kisoihin ja uuteen kauteen?

– Se fiilis, mikä siitä tulee. Se hyvä olo, joka polkujuoksuun liittyy, sosiaaliset suhteet mukaan lukien. Tämä on mukava harrastus ilman turhaa puristusta ja stressiä. Tai menestymisen pakkoa, kun ei tästä palkkaa makseta.

– Ilon kautta, Leivo julistaa iloiseen tyyliinsä.