Iskeekö Jani Lakanen puun takaa?

Suunnistuksen kaksinkertainen maailmanmestari on valmis haastamaan Suomen polkujuoksuykkösen Henri Ansion. Kuva: Touho Häkkinen

Suunnistuksen kaksinkertainen maailmanmestari Jani Lakanen on valmis haastamaan Henri Ansion Helsinki City Trailin 21 kilometrillä. Kuva: Touho Häkkinen

Kaksinkertainen suunnistuksen maailmanmestari Jani Lakanen valitsi Helsinki City Trailin ohjelmaansa. Hän on hyvässä kunnossa ja varmasti Henri Ansion kovimpia haastajia.

– Tämä oli ykkösvaihtoehto, kun mietin polkujuoksukisaa syksylle. Ja tämä on samalla perheloma etelään, Lakanen kertoo.

– En muistakaan olenko ottanut yhteen Ansion kanssa, mutta mukava se on kokeilla. Lähtökohta on nauttia haasteesta, mutta uskon, että terveenä pystyn taistelemaan voitosta.

Analyyttiseen tapaansa Lakanen on jo miettinyt taktiikkaa valmiiksi – tai ainakin sitä, miten pystyisi hyödyntämään vahvuuksiaan.

– Annan suosiolla alkuvauhdin pitämisen Henkalle ja yritän iskeä puolimatkan paikkeilla. Tällainen 1,5 tuntia kestävä polkuralli on itselleni optimi. Uskon, että Henkka on lyötävissä, kun vaan löydän sopivan iskupaikan.

Lakanen on satsannut tällä kaudella suunnistukseen: takana on kolme rastiviikkoa ja Jukola-voittoon huipentunut viestivuosi Kooveessa. Urheilun lisäksi mies on kunnostautunut kynän varressa. Ensi vuoden alussa ilmestyy Fitran kustantama Jani Lakasen valmennusfilosofinen urheilijaelämäkerta.

– Olen kirjoittanut tähänastisen elämäntarinani itse kaikkine tunteineni ja ajatuksineni. Pidän kirjoittamisesta, joten kirja on ollut hieno haaste ja mahdollisuus käydä läpi kokemusrikasta suunnistajanelämääni, Lakanen kertoo.