Suunto Summit tuo kansainvälisiä vieraita HCT:lle

Tänä vuonna Suunto järjestää kansainvälisen Suunto Summit tapahtuman Helsinki City Trailin yhteyteen. Suunto Summit tuo yhteen viitisenkymmentä Suunnon testaajaa ja työntekijää sekä Suomesta että maailmalta, jotka osana Summitia osallistuvat myös HCT:lle. Tässä yksi Suunnon testaajista, tsekkiläinen Dita Smekalová, kertoo kokemuksiaan polkujuoksusta, viime vuoden City Trailista ja odotuksistaan tälle vuodelle.

Lentopalloilijataustan omaavan Ditan sai polkujuoksun pariin hänen huomattuaan kuinka paljon enemmän polkujuoksu vaatii keskittymistä kuin tavallinen tiejuoksu. Tämä tuo mukanaan myös hauskuutta ja sopii juoksijalle joka ei ole luontaisasti niin nopea. Polkujuoksu edellyttää tietyn määrän oveluutta ja taitoa lukea polkujen profiilia. Ja kun tähän vielä lisätään puhtaan luontoilman hengittäminen pakokaasujen sijaan, on hieno yhtälö valmis. Samoin kuin Suomessa, on polkujuoksu ollut viime vuosina nosteessa Tsekissä.

Dita aloitti Suunnon testaajana uusien Movescount sovellusten parissa, kokeillen viikoittain niiden eri toimintoja. Tämä sitten poiki kellojen uusien päivitysten testausta, niiden kommentointia ja kokemusten jakoa muiden testaajien kanssa. Tästä onkin kasvanut oikein tiivis samanhenkisten ihmisten yhteisö, joka ei vain jaa testituloksia keskenään vaan kannustaa toisiaan omien harrastustensa parissa. Hän on oikein kiitollinen siitä, että kun hän kolme vuotta sitten halusi alkaa mittaamaan treenaustaan, hän tuli valinneeksi Suunnon. Paremmin ei olisi voinut valita.

Dita osallistui myös viime vuoden Helsinki City Trailille ja oli mahtavan yllättynyt, että näin urbaanilta alueelta löytyy niin laajoja metsiä. Tällaista rikkautta ei hänen kotikaupungistaan Brnosta löydy ja hän ihailee Suomen luonnonläheistä asennetta! Hän myös naurahtaa, että hän ymmärsi hiukan väärin termin ”City Trail” ja viime vuoden kokemuksella samat kilometrimäärät Keskuspuiston poluilla eivät vastaa kotipolkujen matkoja, niin paljon rankempia ovat Suomen tekniset maastot! Joten tänä vuonna hän tähtää itselleen hyvän ajan saavuttamiseen 14km matkalla, eikä lähde pusertamaan pidempää 24km matkaa vaikka mieli olisi tehnytkin. Osallistuminen HCT:lle on tuonut Ditan treenaukseen uutta energiaa ja hän lähtee starttiviivalle innokkain mielin uudestaan.