Keitä ovat Keskuspuiston sambaavat gorillat?

2017 Helsinki City Trail 14km lähtö Kuva: Anne Dahlgren

Kirkkaankeltaisen juoksupaidan kuva kiinnittää huomion: juomaliiviin pukeutunut gorilla kipuaa ylös vuorenrinnettä lihakset heiluen. Keitä oikein ovat nämä Helsinki City Trailin yhteislenkeiltä ja monista polkujuoksutapahtumista tutut gorillapaidat?

Helsinki City Trailin järjestää Suomen vanhin vuori- ja polkujuoksuseura Samba Trail Running Club.

Sambaryhmä esiintyi ensimmäisen kerran vuoden 2013 Vaarojen maratonilla. Silloin se oli vain löyhä ryhmä, mutta seuraavana talvena MP Rautiainen, Antti Niinikoski ja Eetu Nordman alkoivat kehitellä ideaa vuori- ja polkujuoksuun keskittyvästä urheiluseurasta.

”Tyhmyyden tiivistymä tapahtui saman vuoden joulukuussa Espoon Sysikallio-juoksutapahtumassa”, Nordman kertoo.

Niinikoski, Nordman, Rautiainen, Niko Reinikainen ja Ali Leivo ryhtyivät puheista tekoihin. Seura perustettiin virallisesti 19.6.2014. Viralliset perustajajäsenet olivat Niinikoski, Rautiainen ja Joel Rahkonen.

Seuran nimeksi tuli Samba Trail Running Club. Vitsistä lähtenyt nimi oli jo niin vakiintunut, ettei sitä enää ollut muuttaminen.

Kuva: Kari Koskinen

Yhdistyksen säännöissä on alusta alkaen ollut mukana polkujuoksun kilpailutoiminnan edistäminen niin Suomessa kuin ulkomailla. Tätä tarkoitusta toteuttaa myös Helsinki City Trail, Suomen ainut polkujuoksutapahtuma, jonka lähtöpaikalle pääsee raitiovaunulla.

Teksti: Karo Hämäläinen ja Elina Parri