2018 HCT kärkikahinoista odotetaan tiukkoja taisteluita

Helsinki City Trail pyrkii tutustuttamaan uusia harrastajia polkujuoksun hienoon maailmaan ja olemaan oiva sekä helposti saavutettava tapahtuma vaikka ihan ensimmäiseksi polkujuoksuksi. Tätä ei kuitenkaan olla haluttu tehdä tapahtuman kilpailullisen elementin kustannuksella. Tämän vuoden kilpailu onkin muodostumassa ehkä tapahtuman tähän mennessä tiukimmaksi.

Miesten 24km kisan viime vuoden voittaja ja uudistetulla HCT reitillä jäätävän kovan pohja-ajan 1:38:26 juossut MS Parmaa edustava Artem Popov palaa puolustamaan titteliään. Hän saa varmasti aimo vastuksen Suomen polkujuoksun kärkinimestä Salomon Suunto Trail Team Finlandin Henri Ansiosta, joka palaa vuoden tauon jälkeen Keskuspuiston poluille. Tämä on Henrille melko lyhyt matka, onhan hän tämän vuoden keskittynyt pitkälti noin maratonin mittaisiin Salomonin Golden Trail Series vuorikisoihin Euroopassa ja juoksi kaksi viikkoa sitten 100 km MM-kisat Kroatiassa. Mutta jalat ovat kuulemma palautuneet hyvin ja on mielenkiintoista nähdä millä taktiikalla hän lähtee kisaan.

Liikaa ei tuo kaksikko voi taktikoida ja kyttäillä, koska mukana on kolme viikkoa sitten upean juoksun CCC’llä juossut järjestävän seuran Samba Trail Running Clubin ja BUFF CamelBak –tiimin Eetu Nordman, joka juoksee kotipoluillaan ja viime vuoden reittimestarina tuntee jokaisen mutkan ja hyvät iskupaikat. Tiukan kärkikamppailun varmistaa vielä Sajaniemen Sonnien Pekka Itävuo.

Naisten 24km kisasta saadaan mielenkiintoinen viime vuoden uusinta, kun kärkikolmikko OK77:n Maria Söderström, Say No to Dopingin Jasmina Glad-Schreven ja Sajaniemen Sonnien Reetta Peltonen palaa kokonaisuudessaan ottamaan uudestaan mittaa toisistaan. Jännittyneenä seuraamme kuinka lähelle kahden tunnin haamurajaa he kirittävät toisensa!

14km sarjassa miesten kisasta on tulossa kanssa jännittävä viime vuoden uusinta, kun kahden ja puolen minuutin sisällä maaliin tullut kärkikolmikko Glockner heroes’in Aki Kauppinen, Salomon Suunto Trail Teamin Juuso Simpanen ja Samba Trail Running Clubin Mark Lee palaavat starttiviivalle. Lisäksi heille kovaa vastusta tulee varmasti antamaan Samba Trail Running Clubin ja BUFF CamelBak –tiimin Miikka-Pekka Rautiainen, joka on jatkanut vahvaa kuntoutumista alkukauden vaivoista. Riittääkö tämän vuoden vauhdit tuomaan koko nelikon maaliin alle tunnissa?

Naisten 14k selvänä ennakkosuosikkina matkaan lähtee MS Parmaa edustava ja suunnistuksen Venäjän MM-joukkueessa mainetta niittänyt Anastasia Rudnaya. Häntä lähtevät haastamaan Kooveen Johanna Hulkkonen, joka oli kolmas 2017 kisassa, ja saman seuran Reetta Lakanen, joka oli viides 24km kisassa viime vuonna.

Myös 6km kisassa nähdään varmasti kovaa vauhtia, viime vuoden miesten voittajan HIFK:n Hugo Åströmin ja naisten kakkosen Helsingin suunnistajien Tiina Tervo-Rantakokon siivittäminä. Mielenkiinnolla seuraamme myös Lakasen suunnistajaperheestä Laurin kisaa. Viime kerralla hän oli viides, vaikka ei ole vielä edes teinivuosiin ehtinyt!

Kärjen kisailujen lisäksi tulemme varmasti näkemään kymmenittäin itsensä voittamisia ja sadoittain ainutlaatuisista kaupunkimetsäpoluista nauttivia juoksijoita. Tervetuloa!