Vuonna 2018 jatkamme hyvän palautteen saattelemana sekä lähdön että maalin sijoittamista Eläintarhan urheilukentälle.

6, 14 ja 24 km:n kisareitit kulkevat pääosin Helsingin keskuspuiston vauhdikkailla metsäpoluilla ja kallioilla, joissa korkeuserot ovat maltillisia, mutta satunnaiset juurakko- ja kivikkopätkät vaativat keskittymistä askeltamiseen. Pisimmällä matkalla on myös hienoja korpikuusikoita ja pitkospuita. Muutama lyhyt hiekkatieosuus yhdistää parhaat polut hienoksi kokonaisuudeksi, joka johdattaa osanottajat loppuhuipennukseen Olympiastadionin kallioiden kautta Eltsun kentälle. Siltojen ylityksiä lukuun ottamatta koko matka taittuu eri polkuja pitkin.

Reitti sopii erinomaisesti ensimmäiseksi polkujuoksukokemukseksi, mutta on täyttä tavaraa myös polkuja enemmänkin tallanneille. Jos tämä Helsingin juoksukeidas ei ole sinulle ennestään tuttu, tai olet liikkunut siellä vain ulkoiluteitä pitkin, on luvassa melkoinen yllätys: keskeltä pääkaupunkia löytyy kymmeniä kilometrejä fantastisia juoksupolkuja! Tämän kisan ansiosta Helsinki tunnetaan jatkossa paitsi Suomen, myös polkujuoksun pääkaupunkina.

Reittikartta

2018 HCT kartta (lataa PDF)

Alla olevien GPS-linkkien kautta voit tutustua reittiin Movescountin kartalla.

GPS-reitit 2018 (tullaan vielä tarkentamaan ennen kilpailua)

6km reitti
14km reitti
24km reitti

Linkeistä onnistuu helposti suora siirto Suunnon kelloihin: rastita “käytä laitteessa” ja päivitä laite joko Bluetooth yhteydellä tai kytke laite kaapelilla tietokoneeseen reitin siirtoa varten. Lenkin alussa käynnistä treeni ja valitse Navigation -valikosta kyseinen reitti (suuntaan a -> b).
Siirto muun merkkisiin laitteisiin: Avaa linkki, paina karttakuvan oikeasta alakulmasta “export” ja tallenna tiedosto .gpx tai .kml -muodossa ja siirrä se laitteeseen kullekin laitteelle sopivalla tavalla.