Helsinki City Trail som löps 15.10.2016 är nåt du bara måste uppleva! Det finns två vackra rutter att välja mellan: sträckorna är halvmaraton, 11 kilometer eller 5 kilometer. Oberoende av vilken sträcka du väljer kommer rutten att gå i en oförglömlig miljö från Svedängens utsiktsplatser över bergen i Dal med målet vid Dal ridningstadion i Helsingfors.

Helsingfors Centralparks stigar och berg är ruttens huvudsakliga underlag. Höjdskillnaderna är inte så stora men rutten blir utmanande ställvis då man skall ta sig genom partier med stenar och rötter. Den högsta stigningen sker redan i början av rutten i Svedängens branter och startfältet torde tänjas lämpligt ut då för de efterföljande smala skogstigarna.

Rutten för halvmaraton bjuder dessutom bland annat på löpning i stranden av Vanda å och Långforsens stigar. Några kortare delar på sand och spångar kombinerar stignätverket till en utmanande men fin helhet som slutar vi Laakso ratsastusstadion i Helsingfors.

Rutten passar utmärkt för nybörjare men har också mycket att ge dem som är erfarna löpare i skog och mark. Om du inte är bekant med Helsingfors Centralpark, eller om du rört dig där enbart på cykelvägarna, kommer du att överraskas av att det finns massor fina stigar att löpa på mitt i Helsingfors! Vi är övertygade om att Helsingfors kommer att efter denna tävling vara Finlands, om inte rentav världens huvudstad för Trailrunning!

Bifogat hittar ni en preliminär karta över den planerade rutten. Båda sträckorna startar i Svedängen, vid friluftstugans närhet. De första 10 km av halvmaraton går på Svedängens stigar varefter rutten fortsätter söderut mot Dal och mål.

GPS-rutterna 2016

GPS Helsinki City Trail 5km

GPS Helsinki City Trail 11km (från Paloheinä till Olympiastadion)

GPS Helsinki City Trail 21km

Lähtö = Start

Maali = Mål

Juoma 1 = Vätskestation 1 (vatten och sportdryck)

Juoma 2 = Vätskestation 2 (vatten och sportdryck)

hct-reittikartta-2016-01a2