Helsinki City Trail 2018 kilpailuohjeet ja säännöt

Päivitetty 10.9.2018. Ohjeita tarkennetaan vielä tarvittaessa.

1. Yleistä

Vakuutus

Osanottajat osallistuvat tapahtumaan omalla vastuullaan. Järjestäjällä on tapahtuman vastuuvakuutus, mutta järjestäjä ei ole vakuuttanut kilpailijoita. Osanottajille suositellaan omaa urheilu- tai tapaturmavakuutusta, joka kattaa maastokilpailuihin osallistumisen.

Osallistumisen peruuntuminen

Jos et jostain syystä voi osallistua tapahtumaan, osanottomaksua ei palauteta. Osallistumisen voi kuitenkin siirtää toiselle henkilölle ilmoittautumisen yhteydessä saadun sähköpostilinkin kautta. Poisjäännistä ei tarvitse ilmoittaa erikseen.

Sääntöjen noudattaminen

Ilmoittautumalla tapahtumaan osanottaja sitoutuu noudattamaan järjestäjien ohjeita, kilpailun sääntöjä ja henkeä.

Tapahtuman dokumentaatio ja seuranta

Tapahtumasta tuotetaan kuva- ja videomateriaalia, joka kuuluu osanottomaksuun. Ilmoittautuessaan osanottaja hyväksyy, että kilpailusta otettuja kuvia ja videoita, joissa kilpailija saattaa esiintyä tunnistettavana julkaistaan tapahtuman aikana ja jälkeen tiedotusvälineissä. Tapahtuman järjestäjillä ja yhteistyökumppaneilla on oikeus käyttää kuvamateriaalia markkinointitarkoituksiin.

2. Saapuminen & pysäköinti

Osanottajien toivotaan saapuvan paikalle julkisilla kulkuvälineillä. Kisakeskuksena toimiva Eläintarhan kenttä on keskellä Helsinkiä, ja sinne pääsee busseilla ja raitiovaunuilla. Eläintarhan ja lähiympäristön pysäköintialueita ei ole erikseen varattu tapahtuman käyttöön, mutta ne ovat käytettävissä kaupungin normaalin pysäköintikäytännön mukaisesti.

 3. Kilpailumateriaalin nouto

Kilpailumateriaali on noudettavissa jo perjantaina 21.9. klo 12-20 välisenä aikana Intersport Mikonkadulta (Mikonkatu 7, 00100 Helsinki).  Kilpailumateriaalin nouto on tietenkin mahdollista myös kisapäivänä lauantaina klo 9-13:30 Eläintarhan kisakeskuksesta.

Jälki-ilmoittautuminen on mahdollista kisatoimistossa. Maksuvälineenä käy käteinen ja Smartum setelit.

Nouda materiaalisi hyvissä ajoin, jotta ehdit siirtyä lähtöpaikalle. Jos saavut viime tipassa, varaudu jonottamaan. Yksi henkilö voi hakea materiaalin samalla kertaa useammalle osanottajalle. Erityisesti ryhmien ja yritysten toivomme lähettävän yhden edustajan noutamaan koko porukan materiaalit jo perjantaina. Näin kisa-aamusta tulee kaikille leppoisampi.

Kisamateriaaliin kuuluu numerolappu, johon on kiinnitetty ajanottosiru, hakaneulat ja kisamuisto.

4. Kilpailuvarusteet

Pakolliset varusteet:

Numerolappu. Numero on sijoitettava rintaan, sillä se sisältää ajanottosirun. Muihin paikkoihin numerolapun kiinnittäneille juoksijoille ei saada aikaa eikä nimi näy tulosluettelossa.

Suositeltavat varusteet:

Puhelin ja siihen 112-sovelluksen lataus. Sovellusta käytettäessä sinut on helpompi löytää, koska siitä saa automaattisen paikannuksen muutaman metrin tarkkuudella.

Energiaa. Kisareitin kiertäminen vie polkujuoksukokemuksesta riippuen 15-40% kauemmin kuin vastaava matka maantiellä. Useimmilla kilpailijoilla ainakin 14km ja 24km reiteillä se tarkoittaa energiatäydennyksen tarvetta, esim. energiageeliä.

Maastolenkkarit. Reitin voi kiertää tavallisilla lenkkareilla, mutta matkalla on kivikkoa, juuria ja märkiä paikkoja, joissa polkujuoksuun tarkoitetut jalkineet ovat paremmat. Ilman nastakenkiä pärjää hyvin, mutta sadekelillä niistä voi olla iloa.

 5. Ennen lähtöä

Kilpailumateriaalit

Kiinnitä kilpailunumero rintaan. Se on edellytys tuloksen saamiselle, sillä ajanottosiru on numerolapussa, ja sen täytyy olla oikeassa kohdassa.

Varusteiden vaihtaminen

Lähtöalueella Eläintarhan kentän pukuhuoneet ovat juoksijoiden käytössä. Tilat ovat tämän kokoiselle porukalle hiukan ahtaat, joten suosittelemme juoksuvarusteiden pukemista jo ennen lähtöön tuloa. Niiden päälle lämpimät vaatteet, jotka voi jättää varustesäilöön.

Varustesäilytys 

Kisakeskuksessa on varustesäilytys, jonne voi jättää varusteita talteen ennen siirtymistä lähtöpaikalle. Merkitse varusteesi omalla kilpailunumerossa olevalla irti repäistävällä lipukkeella. Säilytyksessä on nitojia lipukkeen kiinnittämistä varten.

Kisatori

Kilpailukeskuksessa Eläintarhan kentällä on yhteistyökumppanien myynti- ja esittelypisteitä, joiden tarjontaan kannustamme tutustumaan.

6. Lähtö

Lähtö tapahtuu 100-150 juoksijan erissä 5 min välein. Näin minimoidaan ruuhkat Nordenskiöldinkadun ylittävällä sillalla ja kapeilla metsäpoluilla. Katso vielä oman matkasi lähtöaika Aikataulu -sivulta.

Lähtöeriin jakaannutaan tavoiteajan perusteella. Eriä on joka matkalla kaksi. Hyvä ohje erän valintaan on aikomuksesi juosta koko matka. Jos aiot juosta koko ajan, mene ensimmäiseen ryhmään, jos luulet että heität mäissä tai muuten välillä kävelyksi, mene ryhmään kaksi.

Asettuminen lähtöalueelle tapahtuu noin 10 min ennen matkojen ensimmäistä lähtöä. Edellisen ryhmän lähdettyä seuraava ryhmä siirtyy lähtökarsinassa pykälän eteenpäin. Noudata lähdössä järjestäjien ohjeita.

7. Kisan aikana

Reitin merkintä

Reitti on viitoitettu kauttaaltaan muovinauhalla ja opastekylteillä. Koska useassa kohdassa meno- ja paluureitit kulkevat melko läheltä toisiaan, ovat ne viitoitettu erivärisin nauhoin. Sinisen värisellä nauhalla merkitään reitti pohjoiseen (eli alkumatka) ja valkoisella merkitään reitti etelään (eli paluumatka).

Roikkuvia viitoitusnauhoja näkyy aina vähintään kaksi kerrallaan. Risteyksissä on yhtenäinen nauha, joka sulkee väärät polut. Reitillä on myös oleellisimmissa paikoissa nuolikylttejä osoittamassa oikeaa suuntaa. Paikoitellen reitin suuntaa osoitetaan lisäksi oransseilla nuolilla, jotka on merkitty maahan biohajoavalla merkintäsprayllä.

Lisäksi reitillä on ulkoilureittien risteyksissä toimitsijoita opastamassa osanottajia ja muita ulkoilijoita sekä huolehtimassa tapahtuman turvallisuudesta.

Juoma

14 km:n reitillä on yksi juomapiste Pirkkolassa. 24 km:n reitti menee siitä meno- ja paluumatkalla ja sen lisäksi on kolmas juomapiste Paloheinässä. 6km:n reitillä ei ole juomapistettä. Pirkkolan juomapisteellä on vettä sekä urheilujuomaa ja pientä naposteltavaa. Paloheinässä on vain vettä. Kannustamme omien juomapullojen ja/tai kokoontaitettavien mukien käyttöä turhan roskan vähentämiseksi. Juomapisteillä on kuitenkin tarjolla pahvimukejakin. Mukeja ei saa viedä juomapisteeltä eteenpäin reitille, vaan ne on jätettävä juomapisteen roskiksiin.

Ensiapu

Ensiapua on tarjolla molemmilla juomapisteillä ja maalissa. Lisäksi osalla reitin varrella olevista toimitsijoista on kevyt EA-varustus pienten naarmujen paikkaamiseen ja kylmäpusseja nyrjähdyksiin.

Jos tarvitset ensiapua:

1. Pienet haavat tms.: pyydä reittitoimitsijalta tai EA-pisteeltä apua puhdistamiseen ja sitomiseen.

2. Nyrjähdys: Jäähdytä kylmässä vedessä reitin varren puroissa tai ojissa. Jos tarpeen, pyydä apua kuten edellä.

3. Jos vamma estää liikkumisen: Pyydä muita kilpailijoita jäämään avuksesi ja ilmoittamaan seuraavalle reittitoimitsijalle. Reittitoimitsija hälyttää apua EA-pisteeltä tai avustaa ulkoilutien varteen kuljetusta varten.

Jos toinen osanottaja tarvitsee apua, anna sitä. Se on tärkeämpää kuin oma kilpailusuorituksesi.

Keskeytys

Jos kykenet liikkumaan itse, kulje reittiä seuraavaan juomapisteeseen, josta tarvittaessa järjestetään kuljetus. Jos tarvitset noutoa, toimi kuten EA-kohdassa 3.

Ilmoita aina keskeytyksestä maalissa tai kisatoimistossa. Näin vältytään turhilta etsinnöiltä.

Roskat

Kaikki roskat on kuljetettava juomapisteiden tai kilpailukeskuksen roskiksiin. Roskia ei saa missään tapauksessa pudottaa matkan varrelle, sillä se vaarantaa kilpailun lupien saannin jatkossa. Tahallinen roskaaminen johtaa kilpailijan suorituksen hylkäämiseen. Kyseessä ei ole maantiejuoksu, joissa mukien heittäminen reitille on usein tapana, eivätkä järjestäjät ole hommissa siivoamassa osanottajien jälkiä, vaan tarjoamassa juoksijoille hienoa elämystä. Jokainen juoksija on siis omalta osaltaan vastuussa siitä, että maastoon jää vain jalkojen jäljet! Haluamme jättää Keskuspuiston tapahtuman jäljiltä moitteettomaan kuntoon, jotta vastaavia juoksuja voidaan jatkossakin järjestää.

Havaittu tahallinen roskaaminen johtaa osanottajan suorituksen hylkäämiseen.

Huolto

Osanottajien huoltaminen järjestäjien puolesta on mahdollista vain juomapisteillä. Reitin varrella kilpailijat huoltavat itse itsensä.

Yleinen toiminta

Luonnon, muiden ulkoilijoiden ja toisten osanottajien kunnioittaminen on oleellinen osa polkujuoksua. Toimi tapahtumassa niin, että siitä jää hyvä mieli itsellesi ja muille. Auta apua tarvitsevaa kilpakumppania. Vältä törmäyksiä ulkoilijoiden kanssa.

Mikäli haluat ohittaa edellä menevän juoksijan, kerro aikeistasi ja pyydä tilaa. Kerro kummalta puolelta olet tulossa ohi. Jos taas takaa tulee nopeampi, anna ohitustilaa jos hän sitä pyytää. Kapeilla poluilla ohittaminen on hankalaa ja ohitustarpeita tulee varmasti eri lähtöryhmien vuoksi.

Yleisö

Tapahtumaa voi seurata reitin varrella eri kohdissa, tietenkin lähtö- ja maalialueella, jonne on vapaa pääsy, Pirkkolassa ja Maunulan ulkoilumajalla. Lisäksi 24km juoksijat ovat nähtävissä Paloheinän mäen päällä kahteen otteeseen. Reitin varrella ylivoimaisesti paras tapa on liikkua polkupyörällä, mikä mahdollistaa kilpailijoiden seuraamisen monessa kohdassa.

8. Kisan jälkeen

Toivomme sinun jäävän oman juoksusi jälkeen maaliin kannustamaan myöhemmin maaliin tulevia ja pitämään hyvää tunnelmaa yllä palkintojenjakoon asti. Järjestäjät tekevät parhaansa viihtymisen hyväksi.

Maaliintulo

Maalissa on tarjolla juomaa ja evästä. Säästä riippuen on tarjolla myös vilttejä ensihätään kylmettymisen estämiseksi. HUOM! Heti kun olet saanut hiukan energiaa takaisin ja levättyä, niin jätäthän viltin maalialueelle muille kylmänä maaliin saapuville juoksutovereille.

Pesu

Eläintarhan kisakeskuksen pukuhuoneet ja suihkut ovat käytettävissä.

Kisatori

Kisatorilla esittäytyvät Helsinki City Trailin yhteistyökumppanit. Yhteistyökumppanien esittelypisteet ovat auki myös juoksun jälkeen.

Palkintojenjako

Palkintojenjaon alustava aikataulua:

Noin klo 14:30 palkitaan kaikkien matkojen kolme parasta M/N. Lisäksi palkitaan 6 km:n paras tyttö- ja poikajuniori (alle 16-v.)

Arvontapalkinnot jaetaan palkintojenjaon yhteydessä paikalla olevien osanottajien kesken. Arvontapalkintoja ei lähetetä jälkeenpäin.

Tulokset

Tulokset julkaistaan netissä lähes reaaliaikaisesti.

Valokuvat ja videot

Valokuvia saadaan jakoon kisapäivänä ja lisää viikonlopun aikana. Kisavideo julkaistaan muutaman päivän kuluessa tapahtuman jälkeen. Linkit löytyvät kisasivulta ja kisan ryhmästä facebookista.

Omat kuvat ja muut kommentit voi merkitä sosiaalisessa mediassa #HCT2018 ja/tai #helsinkicitytrail.

Siinä ohjeet toistaiseksi. Unohtumatonta polkujuoksupäivää Helsingin keskuspuiston poluilla!

 

HCT2015-24